Auto’s blijven heilig in de binnenstad van Hulst

HULST – Auto’s blijven in de toekomst zeer welkom in de binnenstad van Hulst.

Als het aan Ondernemersvereniging Hulst Vestingstad (OVHV) en Wijkraad Binnenstad ligt, zal er van autoluwe of zelfs autotovrije winkelstraten nimmer sprake zijn. Dat blijkt uit de Verkeersnota die beide organisaties hebben opgesteld.

Volgens de nota zal het autoverkeer ook in de toekomst in alle straten van de binnenstad worden toegelaten. Weliswaar krijgen de voetgangers in de winkelstraten volgens de nota ‘voorrang’ boven het andere verkeer, ze zullen er echter enkel zijn om de auto’s te ‘hinderen’ zodat die stapvoets moeten rijden. Ook wordt in de nota gepleit voor een nieuwe parkeerroute, die onder meer voert via de toekomstige weg voorlangs de Willibrordusschool.

Daarnaast moet het parkeersysteem zelf op de schop. De wijkraad en OVHV dringen er op aan dat in het stadshart het achteraf parkeren wordt ingevoerd, samen met betaald parkeren op álle bolwerken. Er is becijferd dat er behoefte is aan 290 extra parkeerplaatsen, te realiseren door het aanleggen van een parking in de ‘Tuin van De Kock en in het stadspark, grenzend aan wijk ‘de Goudkust’. Ook moet de ambtenarenparking achter de gemeentewinkel dan worden opengesteld.

Bron: www.pzc.nl